Varaždinska cvjećarka osebujnog stila

23.12.2019.

18:20

Autor: Paula Poljak Morandini/HRT

-

-

Foto: - / -

Letizija po cijeloj Hrvatskoj cvijećem kreira ugodne trenutke i ambijente, a planira iskoračiti i na inozemno tržište.
U ovo predbožićno doba do izražaja dolazi umijeće uređenja doma, iako to naravno nije najvažniji dio pripreme za blagdan. Posjetili smo varaždinsku cvjećarku osebujnog stila koja nastavlja obiteljsku tradiciju.

Letizia Zadravec
odrasla je okružena cvijećem i, kako rado ističe, dobrim emocijama svoje obitelji. Pomažući majci s invaliditetom u obiteljskoj cvjećarnici upijala je tajne zanata, ne sluteći tada kako će to odrediti njezin životni put.

- S 18 godina sam sudjelovala na međunarodnoj izložbi cvijeća na kojoj sam i pobijedila. U žiriju je bio gospodin Ivan Rabuzin, za njega sam bila otkriće. Nakon toga sam uređivala njegove izložbe, otvorenje, dom, prijeme i to je na neki način odredilo moj daljini put - kaže Leticija.

Započevši pustolovinu u obiteljskom kiosku, sanjala je o vlastitom prostoru. Sretna je kad radi s cvijećem jer joj pruža neprocjenjivu ljepotu koju želi prenijeti drugima. Najčešće je angažiraju za vjenčanja, pritom je vodi - osobni pristup.

- U tom momentu je možda manje bitno što ja želim, što se meni sviđa, puno je bitnije da osjetim što ta osoba želi. A za to mi, naravno, treba da ih upoznam, da uspostavim nekakav bliži kontakt, intimniji, da razgovorom u stvari prepoznam što će tu osobu učiniti zadovoljnom - gpvpri floristica.

Nema omiljeno cvijeće, no najviše voli bijelo. Za božićni ugođaj pak, tvrdi Letizia, nisu potrebni nikakvi trendovi, a nema ni generalnog recepta.

- Jedino pravilo je da ga ljudima možeš učiniti ljepšim i toplijim, blagoslovljenim, znači, da u njima probudimo emocije topline, dobrote, ljubavi.

Kao što je ona imala želju nadograditi posao svojih roditelja, to danas čini i njezina kći Mesquale - dizajnerica vizualnih komunikacija i ekonomistica.

Letizija po cijeloj Hrvatskoj cvijećem kreira ugodne trenutke i ambijente, a planira iskoračiti i na inozemno tržište.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!