07:40 / 15.03.2018.

Autor: E.L.S./S.B./HRT

Vatrogasci iz Rovišća: Nakon donacije možemo parirati profesionalcima

-

-

Foto: - / -

Vatrogasci iz Rovišća prezadovoljni su darovanom opremom - od kaciga i odijela za prolaz kroz vatru, različitih crpki, agregata, svjetiljki, alata, pa čak i energetskih pripravaka.
Dobrovoljno vatrogasno društvo i općina Rovišće povezali su se s međunarodnom nevladinom organizacijom francuskih vatrogasaca koji pomažu u prirodnim katastrofama diljem svijeta. Prije mjesec dana u Rovišću su potpisali sporazum o suradnji, a sada je stigla i vrijedna vatrogasna oprema. Tako je otvoren put suradnji i s ostatkom Hrvatske.

Obećano - ispunjeno! Francuski su se vatrogasni humanitarci u Rovišće vratili s 25 tisuća eura vrijednom opremom koja će ovdašnjem DVD-u itekako unaprijediti rad.

U Rovišću smo vidjeli velik profesionalizam i sposobnost vatrogasaca, jedino što im je nedostajalo bila je oprema. Stoga naša prva donacija sadržava uglavnom zaštitnu opremu, a uslijedit će i nove donacije, izjavio je Thierry Velu, predsjednik i osnivač francuske udruge za pomoć u katastrofama.

Vatrogasci iz Rovišća prezadovoljni su darovanom opremom - od kaciga i odijela za prolaz kroz vatru, različitih crpki, agregata, svjetiljki, alata, pa čak i energetskih pripravaka. Mogu reći da možemo parirat sada s profesionalcima i to nam jako puno znači, pogotovo oprema koja je došla sad od kolega iz Francuske, izjavio je Goran Vinković, zapovjednik DVD-a i vatrogasne zajednice općine Rovišće.

Ova francuska humanitarna vatrogasna organizacija već dvadeset godina pomaže u prirodnim katastrofama diljem svijeta. Pomagali su u svim većim prirodnim katastrofama u svijetu, primjerice u Pakistanu, Nepalu, Rusiji, Americi. Zadnju intervenciju imali su na Floridi poslije uragana Irma. Rovišće im je postalo hrvatski partner koji će ih povezati i s ostatkom zemlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!