14:22 / 07.01.2021.

Autor: Hrvoje Matejčić/Mario Kurevija/Dnevnik/IMS/HRT

Velika potražnja za drvenim kućicama na Plitvicama

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Najbrojniji posjetitelji su mlade obitelji s djecom iz Dalmacije, ali ima i nešto stranaca.
Na Plitvicama su se danas miješali snijeg, kiša i sunce. Najbrojniji posjetitelji su mlade obitelji s djecom iz Dalmacije, ali ima i nešto stranaca. Snijega je dovoljno za zabavu, sanjkanje i uživanje u zimskoj idili.

Dvije obitelji, svaka s dvoje djece, uživaju u nacionalnom parku koji će posjećivati tijekom nekoliko dana koliko su odsjeli u ovom smještaju, no mnogo se više vesele druženju i uživanju u prirodi. Mala Marija teška srca odvaja se od plastičnog podmetača za sanjkanje. U dvorištu prekrasne Ličke kućice ima dovoljno snijega za dobru zabavu i dječje zadovoljstvo.

Potražnja za drvenim kućicama na plitvičkom području je velika, a svi koji su u ovo vrijeme otvorili vrata svojih smještajnih jedinica, popunjeni su, kaže Igor Grisogono, iznajmljivač iz Čuića krčevina.

Ukidanjem propusnica ponovno se aktualizirala rezervacija smještaja na plitvičkom području. Direktorica TZ-a Plitvička jezera Maja Šikić vjeruje da će se ovakav pozitivan trend zadržati cijeli mjesec. Školski su praznici, a ako padne snijeg interes će biti još veći, kaže.

Tako da će sadašnji trend dolazaka gostiju u Liku tijekom tjedna zamijeniti onaj vikendaški, posebice kada snježni pokrivač bude još deblji.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!