"Uživanje u hrani znači uživanje u životu", uvjeren je Veljko Barbieri koji i u svojoj novoj knjizi promiče gastronomiju tekstovima visoke književne razine.
Kako spojiti gastronomiju i vrhunsku literaturu? Na to pitanje još je jednom odgovorio poznati hrvatski gastronom i književnik Veljko Barbieri. Objavio je novu knjigu "Veliki kuharski kanconijer".
"Uživanje u hrani znači uživanje u životu", uvjeren je Veljko Barbieri koji nakon cijelog niza bestselera s područja gastroliterature, romana u kojima kulinarstvo zauzima središnje mjesto, kolumni, televizijskih serijala, i u svojoj novoj knjizi promiče gastronomiju tekstovima visoke književne razine.
U više od tristo recepata i tu prepleće pripovijesti i zgode iz duge povijesti kulinarastva.
- Ovaj "Veliki kuharski kanconijer"je vjerojatno završetak mojih dugotrajnih istraživanja gastronomije ali uvijek usklopu gastronimije, književnosti,čak i glazbe,a naročito likovne umjetnosti,koji se vežu uz gastronomiju.Dakle četiri dominantne umjetnosti u kojima se gastronomija ne želi pokazati da je samo umijeće nego da je doista umjetnost, kazao je Barbieri.
Mediteran i Jadran, kulinarski i mitološki svijet u srcu su i ove knjige. "Veliki kuharski kanconijer", ako je suditi prema dosadašnjim Barbijerijevim uspješnicama, obećava književnu poslasticu za sve one koji kuhanje doživljavaju kao priču. Ali i - kao strast.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!