18:39 / 09.08.2019.

Autor: S.L.Š./I.M.D./T.V./HRT

Veliko srce medicinskih sestara

-

-

Foto: - / -

Valentina i Kristina, nekoliko mjeseci nakon operacije zdrave su bebe, ali su i dalje u bolnici, pa kad mame nema, iz vida ih ne ispuštaju medicinske sestre.
Prije nekoliko mjeseci tim u KBC-u Zagreb izveo je revolucionarni pothvat razdvajanja sijamskih blizankinja, a prvi put u svijetu izvedena je takva operacija u kojoj su obje bebe preživjele.

Valentina i Kristina sada imaju 6 mjeseci, zdrave su i uskoro bi trebale kući. Ipak, iza njihove, ali i liječničke pobjede, krije se još jedna priča. Obitelj nakon svih troškova nije bila u mogućnosti renovirati staru kuću, pa su u pomoć uskočile medicinske sestre.
;Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!


Valentina i Kristina, nekoliko mjeseci nakon operacije zdrave su bebe, ali su i dalje u bolnici, pa kad mame nema, iz vida ih ne ispuštaju medicinske sestre.

- Sada više pažnje posvećujemo odgoju i preodgoju jer su totalno razmažene, pa ih sad pokušavamo pripremiti za povratak kući da mama nema velikih problema, objašnjava glavna sestra Zavoda za neonatologiju KBC-a Zagreb Ana Habijanec.

Glavna sestra Ana ne brine se samo za njih. Saznala je da obitelj nije u mogućnosti obnoviti staru kuću. Iako se nikada nisu žalili, čvrsto je odlučila pomoći.

- Prvi put u mojoj karijeri da sam zaboravila na neugodnost i na sram. Koga god sam zamolila, zaista sam i dobila pomoć, čak smo i kod predsjednice zamolili za pomoć, kaže sestra Ana.

I uspjelo je. U kući nedaleko od Virovitice radi se danonoćno, pomaže cijela zajednica.

Pomažu i brat i sestra, koji jedva čekaju dolazak blizanki. Nakon mjeseci brige i straha, svi mogu odahnuti. Jer za nekoliko tjedana, blizanke će napokon doći u svoju kuću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!