18:30 / 10.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HRT

Veza starije partnerice i mlađeg partnera

Ljubavna veza

Ljubavna veza

Foto: Ilustracija / Pixabay

Nataša Barolin Belić, psihoterapeutkinja, u emisiji Kod nas doma objasnila je kakva je veza starije partnerice i mlađeg partnera u vezi.Rekla je kako nekada nije bilo neobično oženiti starog muškarca s mladom djevojkom kako bi mu ona rodila puno djece. U današnjoj kulturi u kojoj prokreacija nije glavni cilj, kada je glavni cilj suživot, partnerski život, zajednička iskustva, onda nam razlike u godinama nisu toliko bitne.

Barolin Belić je istaknula kako nekim mlađim muškarcima starija žena imponira na psihičkoj ili emocionalnoj razini, no važno je da je i on na određenoj razini zrelosti.

- Što se tiče seksualnosti, te su veze dobra kombinacija zato što godine muškarca drastičnije pogađaju nego žene. One imaju promjene na svom tijelu, ali to nije tako drastično kao kod muškarca, rekla je.

- U današnje vrijeme žene mogu svoja tijela dugo sačuvati lijepima bilo prehranom ili vježbom, naglasila je Barolin Belić.

Na pitanje treba li se zamarati takvim tipom veze Barolin Belić je rekla kako ne misli da je to potrebno s obzirom na to da je budućnost nepredvidiva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!