Vinko Filipić umjesto mode sada se bavi - zelenilom

02.02.2021.

10:54

Autor: Kod nas doma/HTV

Vinko Filipić

Vinko Filipić

Foto: Kod nas doma / HRT

Vinku Filipiću, marketinškom stručnjaku i event manageru, priroda je inspiracija, motivacija i duhovna zanimacija. I osobni stil života mu je takav da živi u skladu s prirodom, što ga je dovelo do pokretanja platforme Green.hr.

- Pokrenuli smo je da bismo dali jednostavne odgovore na pitanje 'Kako živjeti zelenije?', kaže Vinko.

Smatra da malim promjenama i drugačijim životnim navikama možemo utjecati na očuvanje okoliša.

Prošla godina bila je prijelomna za Vinka - odlučio je ugasiti svoju poznatu modnu platformu Fashion.hr te se fokusirati na zelenu industriju.

- Mislim da smo modnu scenu ostavili na zdravim nogama, kaže.

Vinko se sada planira baviti organizacijom ekoloških festivala, akcijama čišćenja prirode te održavanjem Green.hrportala koji nudi praktične savjete kako živjeti "zelenije".

U toj novoj etapi života i rada podržali su ga mnogi prijatelji i brojne poznate ličnosti, koje je Vinkova promjena također potaknula na održiviji stil života.

- Ne kupovati nepotrebno kada je tekstil u pitanju! – odlučila je Nevena Rendelli koja je dio odjeće već podijelila prijateljima.

S njom se slaže i Kristina Burja, jedina hrvatska dizajnerica održive mode, koja kaže da je tekstil jedan od najvećih zagađivača okoliša. Smatra da je jako važno smanjiti količinu potrošne robe i ulagati u vrijednosti koje će budućim generacijama osigurati bolje mjesto za život.

Briga za prirodu briga je za našu duhovnu esenciju, ali i briga za našu djecu, te jedino kao zajednica možemo očuvati naš planet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!