Virtualna UNICEF-ova utrka Mliječna staza s 4000 sudionika

23.08.2021.

13:25

Autor: Hina/V.M.

Poznati podržali "Mliječnu stazu"

Poznati podržali "Mliječnu stazu"

Foto: Mliječna staza / UNICEF

Peta humanitarna utrka UNICEF-a "Mliječna staza" i ove godine održat će se virtualno. za 10 dana. Dva tjedna uoči njezinog početka prijavljeno je 4000 sudionika, priopćila je ta organizacija.

UNICEF-ova utrka će se održavati od 3. do 12. rujna. Prikupljenim sredstvima podržat će se uspostavljanje i proširenje usluga dnevnog boravka i grupne psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama te kvalitetnih programa podrške za roditelje djece s teškoćama u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, u kojima je dostupnost usluga najmanja.


U utrku su uključene brojne poznate osobe, među kojima i hrvatski paraolimpijci koji će igrati na igrama u Tokiju.


- Oduvijek sam volio pomicati granice i zapravo sam na taj način teškoće pretvorio u mogućnosti. To je i glavna misao vodilja ovogodišnje Mliječne staze, koja i ove godine u svom srcu ima djecu s teškoćama, rekao je paraolimpijac Antonio Franko koji podržava utrku.


Antonio Franko

Antonio Franko

Foto: Mliječna staza / UNICEF

Utrku podržavaju i paraolimpijci Jelena Vukovović, Nataša Sobočan, Ivan Katanušić, Deni Čerti, kao i veliki broj sportaša poput Borne Ćorića, umjetnika, glumaca i drugih osoba iz javnog života, a prijave na utrku još su u tijeku.


Za prvih šest tisuća prijavljenih sudionika, u startnom paketu nalazit će se unikatna medalja koju su izradila djeca s teškoćama, njihove obitelji i terapeuti u Dnevnom centru za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom u Zagrebu, a upotpunile su ih ručno pletene vezice izrađene u vukovarskoj udruzi za pomoć roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još?.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!