Više od 13.300 gledatelja na 13. Tjednu smijeha Kerekesh Teatra

13.03.2022.

22:54

Autor: V.G./HRT/Hina

Ljubomir i Jan Kerekeš

Ljubomir i Jan Kerekeš

Foto: Marko Jurinec / PIXSELL

Rekordnih više od 13.300 posjetitelja gledalo je predstave 13. Tjedna smijeha Kerekesh Teatra koji je u nedjelju završio u Varaždinu premijerom komedije 'Dobra večer, došao sam po vašu kćer' te proglašenjem najbolje gostujuće predstave i najboljih radova 6. Izložbe karikatura.

U deset dana Tjedna smijeha igrane su 42 predstave u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije te jedna u Strahonincu, u susjednoj Međimurskoj županiji, a predstava Dimnjačar varaždinske glumačke legende Ljubomira Kerekeša proslavila je 30 godina izvođenja.

Osim Kerekesh Teatra, na Tjednu smijeha nastupilo je i nekoliko gostujućih prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva, a nagradu publike za najbolju gostujuću predstavu osvojio je bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca za komediju 'Kakva ti je žena, takav ti je život', s 212 reakcija publike.

Umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš, koji je za kraj Festivala u varaždinskom HNK izveo stand up komediju 'Dobra večer, došao sam po vašu kćer', iznimno je zadovoljan posjećenošću.

Mi smo znali da će ljudi doći, međutim nismo znali da će objeručke prihvatiti tu, već sad pomalo stupidnu odluku da se moraju nositi maske tijekom predstave i da se moraju imati covid potvrde, rekao je Kerekeš dodavši da je predstave pogledao 13.361 posjetitelj i da je to rekord Festivala.

Tijekom 13. Tjedna smijeha upriličena je i tradicionalna 6. izložba karikatura za koju je pristiglo 45 radova 21 autora iz Hrvatske te po jednog iz Irske i Bosne i Hercegovine. Za najbolju portretnu karikaturu nagradu je dobio Damir Novak iz Malog Mihaljevca, a za najbolju geg karikaturu Dragutin Kovačević Dado iz Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!