07:00 / 22.07.2021.

Autor: Jelena Tomac/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Viškovo: Projekt pomoći i podrške starijim osobama

Projekt pomoći i podrške starijim osobama

Projekt pomoći i podrške starijim osobama

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

Gotovo dva milijuna nepovratnih europskih kuna stiže u općinu Viškovo za projekt pomoći i podrške starijim osobama. Novac će uvelike olakšati provedbu aktivnosti tamošnje udruge umirovljenika, a zahvaljujući projektu zaposlit će se i šest gerontodomaćica.

Čak pedesetak starijih osoba s područja Viškova dobit će podršku gerontodomaćica. Pomagat će im kod nabave i dostave namirnica, u obavljanju kućanskih poslova, a tu su i za druženje i razgovor.


- Iako smo mlada općina, brojimo zaista velik broj osoba starije životne dobi i naravno da se suočavaju u ovom modernom načinu života da članovi njihovih kućanstava, ili ako žive sami, zaista ne mogu voditi brigu o svojim najbližima, rekla je načelnica općine Viškovo Sanja Udović.


Projektom su planirane i brojne radionice za starije osobe, izleti te adaptacija i opremanje prostora u kojem djeluje udruga umirovljenika.


- Ako se to uredi sve skupa, nadam se da će to biti ipak bolje da se ljudi malo druže, tombolu igraju što oni najviše vole, a za izlete da i ne govorim, kaže predsjednica Udruge umirovljenika općine Viškovo Zorka Rubeša.


Irena Gauš, voditeljica Odsjeka ureda načelnika općine Viškovo najavljuje informatičke radionice, na kojima će se korisnici naučiti služiti računalima, pametnim telefonima, te nabavu informatičke opreme kroz taj projekt. Korisnicima će biti će pružena i usluga psihologa


Također, starije osobe moći će računati i na usluge pravnog savjetovanja te besplatne medicinske vježbe.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!