Vjenčanja iz snova na otočiću ljubavi

17.07.2018.

09:42

Autor: E.L.S./Ž.L./HRT

-

-

Foto: - / -

Novi Vinodolski se nameće kao nautička destinacija, a sada još k tome nudi događaj za pamćenje. Vjenčanje iz snova.
Novi Vinodolski ima svoj novi turistički adut. Otočić ljubavi. Zanimanje za ovu atrakciju je veliko, osobito na zapadnoeuropskom turističkom tržištu. Vječno da na novljanskom otočiću - gotovo da i ne može imati konkurenciju po ljepoti krajolika i ugođaja. To je jedinstvena turistička atrakcija - ekskluzivna vjenčanja na malom otočiću s crkvicom.

Na ovome otočiću Sv. Marin, ispred Novog Vinodolskog, u bračnu su luku uplovili Marija i Velimir. Romantika na otočiću gdje se Mare kao djevojčica igrala, kupala, u koji je gledala s plaže ispod djedove kuće. Bilo je to prije šest godina. Ove se godine otočić, kao ekskluzivna destinacija za romantična vjenčanja, predstavlja na sajmovima vjenčanja u Njemačkoj.

Upravo smo iz tog razloga nedavno ugostili kolege s njemačke televizije Pro7 koji su ovdje napravili jednu kratku reportažu o otočiću i marini, prateći jedan par njemački, koji su tražili idealnu lokaciju gdje bi sutradan mogli izgovoriti to svoje sudbonosno "da", izjavio je Tomislav Salopek, direktor Mitan marine Novi Vinodolski.

Upravo to je dio ponude Mitan marine u Novom Vinodolskom koja osvaja zapadnoeuropsko tržište. Novi Vinodolski se nameće kao nautička destinacija, a sada još k tome nudi događaj za pamćenje. Vjenčanje iz snova.

Vladimir Butković, direktor Turističke zajednice Novi Vinodolski: Oni koji žele nešto malo ekstravagantnije, malo bolje, mislim da je to otočić Sv. Marin u Novom Vinodolskom. Jedna zaista dobra prilika.

Otočić je dvjestotinjak metara udaljen od obale, od novljanskih plaža i gradskoga parka. I sam pogled na njega je već desetljećima dovoljan razloga za dolazak na njega nebrojenim kupačima.

Ljudi jako vole otočić kao motiv za doć plivajući, za doć pedalinama, međutim, mi ga želimo malo bolje vrednovat, stoga ćemo uskoro započeti s radovima, a vrlo brzo i završiti jednu malu rivicu koja će omogućit da i manji izletnički brodovi pristaju na otočić, otkriva Butković.

Na Sv. Marinu su ostaci stare ribarske kućice, a ispred crkvice je prostor na kojemu su predstavljani različiti turistički programi, ali i vinodolski proizvodi - poput vina.

Obnovljena je stara tunera, napravljene su pješačke staze. Postavljeno je osam klupa koje simboliziraju osam vjetrova koji se igraju nad ovim otočićem kroz cijelu godinu. Još samo nedostaje obnova gotičke crkvice sv. Marina kako bi se zaštitila od propadanja. Spomenik je kulture, nad njom bdiju konzervatori, a zajedno s otočićem čini ambijentalnu cjelinu koja je na neki način simbol grada. A za pristanak malo većih turističkih brodova izgradit će se malo veća riva. To su radovi koje uskoro planira grad Novi Vinodolski.

Mjesta na koja ljudska noga nije kročila sve su atraktivnija današnjim turistima, te ih osvajaju kamen po kamen, klisuru po klisuru, i uživaju u čaroliji kristalno bistrih uvala rivijere Novog Vinodolskog. Njihovi kriteriji za izbor turističke destinacije su izuzetno visoki - te biraju posebna mjesta. A nitko na svijetu, osim ovog grada, nema otočić s crkvicom svetoga Marina, gdje na kamenim stjenama, pročišćeni kvarnerskim vjetrovima, te okruženi nebom i morem, mogu reći svoje savršeno, vječno - DA!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!