07:44 / 09.08.2018.

Autor: E.L.S./M.V./HRT

Voda na Bundeku i Jarunu je izvrsne kakvoće

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Može li se u jezeru Bundek pronaći osvježenje, doznala je naša zagrebačka ekipa i Martina Validžić.
Prema rezultatima ispitivanja kakvoće vode zagrebačkih kupališta na Bundeku i Jarunu te prema stručnom mišljenju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", voda za kupanje na oba jezera je "izvrsne kakvoće".

Stručnu potvrddu da se u jezeru Bundek može pronaći osvježenje, potražila je naša zagrebačka ekipa i Martina Validžić.Monitoring kakvoće vode za kupanje na Bundeku i Jarunu propisan je uredbom o kakvoći vode za kupanje. Prema toj uredbi, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" kao ovlaštena institucija uzima uzorke vode za kupanje, ispituje, donosi rezultate ispitivanja i daje stručno mišljenje. Na osnovi toga ocjenjuje se kakvoća vode nakon svakog ispitivanja (trenutna ocjena) i kakvoća vode na kraju sezone kupanja (godišnja ocjena).

Trenutna ocjena kakvoće vode za kupanje objavljuje se tijekom sezone kupanja na informativnim ormarićima gradskih kupališta, internetskoj stranici ustanove Upravljanja sportskim objektima, internetskoj stranici Nastavnog zavoda i na društvenim mrežama te ustanove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!