16:27 / 20.11.2018.

Autor: V.K./HRT

Vodičanka Vlasta Juričev pobijedila tešku bolest

-

-

Foto: - / -

Osjetila sam simptome. Ravnoteža nije bila dobra, imala sam mirisne halucinacije, ispadanje predmeta iz ruku, smetanje boja, posebno crvene. U 12. mjesecu sam legla u krevet i desila se vegetacija mjesec dana.
Vodičanka Vlasta Juričev već godinama vodi tešku borbu sa zloćudnim tumorom mozga. Tvrdi kako je najučinkovitije oružje u toj borbi upravo sport i to  maratonsko pješačenje.

"2001. Osjetila sam simptome koje nisam ni znala da su takvi kakvi ne bi trebali biti. Ravnoteža nije bila dobra, imala sam mirisne halucinacije, ispadanje predmeta iz ruku, smetanje boja, posebno crvene. U 12. Mjesecu sam legla u krevet i desila se vegetacija mjesec dana“, rekla je i istaknula kako su je odveli na CT i „otkrili patološku promjenu koja je u obliku oraha. Morala sam sama sa sobom odlučila da to moram izvaditi iz svoje glave i da moram živjeti.

"Nakon prve i druge operacije nisam mogla jesti, nisam micala rukama, a hodanje sam doslovno zaboravila. Muž mi je pomicao noge i govorio da moram“govori Jurčev i napominje kako nije mogla ni čuti i godinama nije mogla sama funkcionirati.

"Doktorica mi je rekla da nabavim psa i nabavila sam zlatnog retrivera koji mi je svaki napadaj nagovijestio par sati prije. Kada mi je bilo loše nije dopustila svakome da mi priđe, ali je znala kada dođe doktor da ga mora pustiti“, sjeća se Juričev.

"Promijenila sam svoj način života. Izbacila sam iz prehrane šećere i ugljikohidrate, te sam se počela aktivno baviti hodanjem, gdje dnevno prođemo samnaest kilometara, što me čini izuzetno sretnom“, rekla je Juričev.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!