Volonteri bolnice u Gornjoj Bistri otvaraju Kuću ruža

09.08.2018.

07:41

Autor: E.L.S./Z.G./HRT

default error photo
Zaklada Vrt plavih ruža kupila je kuću pokraj bolnice i uredila je zahvaljući donacijama pojedinaca iz Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja.
U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri već dvadeset godina pomažu talijanski volonteri.

Talijani su u bolnici u Gornjoj Bistri, zahvaljujući svećeniku don Ermannu D'Onofriu koji je već prije četvrt stoljeća počeo pomagati potrebitima u vrijeme Domovinskog rata, a onda stigao i u Bistru, u posljednjih dvadeset godina ostvarili čudo ljubavi i služenja bližnjima. Neprestano su ovdje, svaki dan u godini. Često u većim grupama iz pojedinog grada, umjesto na godišnji, stižu ovdje ovoj djeci.

Volonteri su bili smješteni u staroj montažnoj kući u krugu bolnice. Zaklada Vrt plavih ruža kupila je kuću pokraj bolnice i uredila je zahvaljući donacijama pojedinaca iz Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja.

10. kolovoza otvorit će, kako su je nazvali, "Kuću ruža". Prerast će, u to nema sumnje, u međunarodni centar volontera u kojem će učiti tešku i plemenitu vještinu darivanja ljubavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!