Volontiramo - zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu

01.08.2018.

09:00

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Ovogodišnja manifestacija okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti.
Hrvatski volonteri ove su godine nadmašili sve prošlogodišnje brojke! Hrvatski centar za razvoj volonterstva javnu manifestaciju "Hrvatska volontira 2018." proveo je osmu godinu zaredom.

Ovogodišnja manifestacija okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti.  Ukupno 4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.

Kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom organizatori nastoje potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Sloganom "Volontiramo= zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu" želi se naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije.

Sve o manifestaciji, njezinim ciljevima i brojkama ispričali su Aida Ibrahimović, koordinatorica volontera i promotivnih aktivnosti, Volonterski centar Zagreb, Tamara Jovčić, izvršna direktorica Udruge IKS, Petrinja i Bojan Juzbašić, volonter u Udruzi IKS, Petrinja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!