12:57 / 29.10.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Washington otvorio prvi Starbucks u kojemu se komunicira na znakovnom jeziku

-

-

Foto: - / -

Među zaposlenima ima i gluhonijemih. Oni nose posebne pregače na kojima je naziv Starbucks otisnut na američkom znakovnom jeziku.
Starbucks je u Washingtonu, nedaleko od Sveučilišta Gallaudet, institucije koja brine o ljudima s problemima sluha, otvorio prvi kafić u kojemu će se komunicirati znakovnim jezikom, a i svi konobari dobro ga poznaju.

Ovaj ogranak Starbucksa na taj način u prvi plan dovodi kulturu gluhih i gluhonijemih osoba kojima je kafić u potpunosti prilagođen, a na zid je postavljen poseban mural, piše Independent.

Među zaposlenima ima i gluhonijemih. Oni nose posebne pregače na kojima je naziv Starbucks otisnut na američkom znakovnom jeziku.

Premda je kafić otvoren prvenstveno za gluhonijeme osobe, mogu ga posjećivati i svi ostali koji nemaju problem sa sluhom te žele naučiti znakovni jezik.

Ako prvi put posjećuju kafić i ne znaju znakovni jezik, zaposlenicima se mogu obratiti putem digitalnog tableta.

Osim što je kafić ugodno mjesto za druženje gluhonijemih osoba, istodobno im pruža priliku za zaposlenje te im omogućuje da rade bez dodatnih poteškoća i komplikacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!