Za Marinom se na cesti okreću svi

26.04.2020.

18:50

Autor: Marko Percan/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

-

-

Foto: - / -

Svatko ima neko svoje zadovoljstvo. Marini Banković to je njezin Fiat 500, star 52 godine.
Za Marinom Banković se na cesti okreću svi. Kako i ne bi, kad ona vozi legendarni Fiat 500. Star je 52 godine i pali iz prve. Automobil je to koji je kasnije poslužio kao model za legendarnog 'fiću'. Ovog mališana Marina i njezin otac kupili su prije tri godine i kompletno ga restaurirali.

- Tu je motor od 'cinquecenta', 500 kubika. To je oko 18 konja - 2 cilindra i zračno hlađenje što nekad zna biti zeznuto, naročito kad je hladan, pa se zna ugasiti, kaže Marina. Dodaje kako 'cinquecento' ima i svoj karakter. Kad ne želi upaliti ili kad treba povući na uzbrdici treba s njim - porazgovarati.

Cinquecento troši oko pet litara, a zanimljivo je da ima čak i grijanje - od motora. Kad je ljeti vruće - otvori se krov. Autombil je na cesti prava atrakcija.

- Ljudi su većinom oduševljeni, iznenađeni. Nema pravila između generacija, od najmlađih do najstarijih, svi su oduševljeni, mašu i viču. Primjetila sam da starije generacije imaju puno više poštovanja prema njemu i više se odnose prema njemu s divljenjem, kaže Marina.

Svog limenog ljubimca ne bi mijenjala nizašto. Prije svega jer joj je to poveznica s tatom. Nema novaca za koje bi ga prodala, ponavlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!