Zadarski bodybuilderi na vrhu svijeta

26.09.2020.

14:37

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Ljubav je ovdje najveći, zapravo jedini pokretač. Jer uspjeti se može samo uz velika odricanja.
Mnogo truda i odricanja u razvoj su svoje discipline uložili su junaci ove priče. Riječ je o Zadranima koji su se s amaterskog Svjetskog prvenstva u bodybuildingu - iz Slovenije vratili sa šest trofeja.

Ljubav je ovdje najveći, zapravo jedini pokretač. Jer uspjeti se, kažu, može samo uz velika odricanja. Nema izlazaka, tulumarenja, partija i pića. Traje to godinama, ako se želite baviti ovim i nešto postići, priča Blaženko Mrkić.

Posljednjih 8 mjeseci, koroni unatoč, pripremali su se ovi vrijedni Zadrani za natjecanje u Sloveniji. Blaženko i Nikolina Čalušić nastupili su u paru i jednostavno pomeli konkurenciju.

Zlatna majka 'bodybuilderica'

Nikolina se ovim sportom bavi tek godinu dana. Prvi je put nastupila i osvojila zlato. Inače, Nikolina je zaposlena, majka dviju djevojčica. Treba kaže, posložiti raspored, posložiti dan. Vrlo je bitna priprema, kao i u svemu.

Prehrana je itakako važan dio bodybuildanja. Primjerice 30 sati prije natjecanja uopće se ne pije voda. Teško je to i definitivno nije za svakoga, tumači Blaženko i naglašava: "Nema tih novaca koji mogu platiti da svoje tjelo dovedete na nemoguće granice, ali treba to znati kontrolirati.

Pro Card, san svakog bodybuilddera

Vanja Tokić prvo mjesto je osvojila u kategoriji Wellness Fitness i što je još važnije svojila je Pro Card - san svakog bodybuildera. Bilo kako bilo, pehari su tu, a sve ispričano tek je dio uspjeha zadarskih bildera s nedavnog, svjetskog prvenstva u Sloveniji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!