14:32 / 02.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/Hina/V.M./HRT

Zagrebačka filharmonija: glazbeni zagrljaj zdravstvenim djelatnicima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačke filharmonije koncert u petak, 4. prosinca, u dvorani Lisinski posvećuje zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, kao zahvalu što svakodnevno ulažu goleme napore u borbu protiv pandemije koronavirusa.
Orkestar Zagrebačke filharmonije koncert svojeg Off ciklusa u petak, 4. prosinca, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog posvećuje zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, kao zahvalu što svakodnevno ulažu goleme napore u borbu protiv pandemije koronavirusa.

Kako se ističe u najavi, ‘All you need is love’ naziv je koncerta u Off ciklusu koji Zagrebačka filharmonija priprema u znak zahvale svim zdravstvenim djelatnicima na nadljudskoj snazi i predanosti u pomaganju i liječenju građana u teškom razdoblju pandemije covida-19.

- Svima nam je potrebna ljubav, poruka je koju - parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa - uz najnoviji koncert u Off ciklusu poručuje naš orkestar broj 1, Zagrebačka filharmonija, stoji u najavi.

Velikom koncertnom posvetom slavnim Beatlesima, Filharmoničari žele svakom liječniku, liječnici, medicinskoj sestri i tehničaru, svim volonterima i pomoćnom osoblju koji su svoj život posvetili spašavanju svih nas uputiti vrhunski glazbeni zagrljaj.

Izvorni program, planiran znatno ambicioznije - s puno više sudionika, solista i glazbenika, Zagrebačka filharmonija odlučila je prilagoditi aktualnim mjerama te, kako bi taj jedinstveni glazbeni događaj došao do što više slušatelja, koncert izravno prenositi na službenoj Facebook stranici orkestra.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će splitski maestro Jure Bučević, a pridružit će mu se priznati glazbenici - gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu.

Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić, najavljuje nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.

- Pozivamo vas da ovog petka nikako ne propustite posjet našoj Facebook stranici, te da i u ovim izazovnim vremenima, kao i uvijek u Off ciklusu, barem na trenutak isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo - dobru glazbu, poručuje ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Možemo i najaviti da će se na HRT-u na sam Božić premjerno prikazati opera 'Ivica i Marica' u izvedbi Zagrebačke filharmonije, u režiji Petre Radin, pod ravnanjem maestra Dawida Runtza i s Martinom Tomčić kao vješticom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!