Zašto su čakovečki sportski klubovi ostali bez dvorana?

16.09.2020.

14:10

Autor: Jasmina Grbavec/Regionalni dnenvik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Sukus problema je činjenica da roditelji neće upisivati djecu na sportske aktivnosti, pa će umjesto lopte ili reketa, u ruci držati pametne telefone.
Budući da u gradu Čakovcu drugih dvorana nema, većina klubova ostala je bez adekvatnih uvjeta za rad. Stoga su čakovečki sportski klubovi uputili prosvjedno pismo Zajednici sportskih udruga u kojemu traže hitno rješavanje problema. Ako se problem ne riješi - spremni su i na prosvjede.

Prvenstvo je pred vratima - no međimurske prvoligašice nespremne.

- One nisu pripremljene i nisu u istom položaju kao druge ekipe u Hrvatskoj, jer one druge treniraju, mi ne treniramo, rekla je Ljubica Vrbančić, sportska direktorica ŽRK-a Zrinski Čakovec.

Rijetki su klubovi koji su mogli pronaći mjesto gdje će koliko toliko odrađivati treninge. Badmintonaši su godinama trenirali u dvorani ekonomske i trgovačke škole. U nju sada ne smiju do daljnjeg. A sezona samo što nije počela.

- Mi trebamo dvoranu, trebamo terene, lopticu i reket. To vani ne možemo i jednostavno nemamo niti uvjeta jer djeca su u školi, jedni ujutro drugi popodne. Razočarani smo jer je klub praktički doveden do raspada sistema, rekao je Tomislav Grubić, tajnik Badmintonskog kluba "Međimurje" Čakovec.

Revoltirani preporukom nacionalnog stožera uputili su prosvjedno pismo međimurskoj Zajednici sportskih udruga u kojem inzistiraju da im se omogući rad - jer u protivnom sport kakav pamtimo-odlazi u prošlost.

- Mi nudimo rješenja u smislu da sportaši mogu ulaziti poslije škole u dvorane, tako da ne koriste svlačionice, da se koriste posebni ulazi, da se prije i nakon toga dezinficira i da limitiraju broj natjecatelja da ne radimo gužvu, rekao je Mario Vukoja, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza MŽ-a.

I dok se čeka odluka, sam ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs prošlog je tjedna uputio savjet međimurskim sportašima.

- Ja sam nekad bio ministar sporta pa im preporučujem da kroz ovo lijepo vrijeme rade kondicione treninge što će vjerojatno isto tako doprinijeti samoj psihofizičkoj spremnosti mladih i malih sportaša, rekao je Fuchs.

Oni mu odgovaraju.

- Dozvoliti djeci da budu vani na necertificiranim igralištima gdje se nekome može nešto desiti, tko će biti odgovoran za eventualne ozljede, upitao je Vukoja.

I to je sukus problema. Činjenica da roditelji neće upisivati djecu na sportske aktivnosti, pa će umjesto lopte ili reketa, u ruci držati pametne telefone.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!