19:23 / 01.03.2018.

Autor: E.L.S./A.D.J./HRT

Žičara sutrašnjice spremna već danas

-

-

Foto: - / -

Tri godine projektiranja, tri godine gradnje, 50 milijuna eura, a nadasve precizan plan bez minute otezanja – i bavarski statičari su odgovorili jedinstvenom i neponovljivom izazovu.
Ove je zime svečano puštena u rad žičara koja vodi ka bavarskom planinskom vrhu Zugspitze. Pravo graditeljsko čudo: duga je 4,5 km, a nosi je jedan jedini potporanj!

To je zaista visok i jak čelični potporanj… Ali da ćemo zaista imati samo jedan, to nisam mogao ni pomisliti prije samo pet godina, s uzbuđenjem promatra okoliš iz gondole koja se njiše tehnički voditelj Bavarske žičare Peter Huber.

Tri godine projektiranja, tri godine gradnje, 50 milijuna eura, a nadasve precizan plan bez minute otezanja – i bavarski statičari su odgovorili jedinstvenom i neponovljivom izazovu.

Vijest donosi međunarodni magazin Alpe Dunav Jadran, na čijim mrežnim stranicama uvijek možete pogledati niz zanimljivosti iz Srednje Europe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!