Znate li što je daljinsko jahanje?

15.07.2020.

15:34

Autor: Sani Lukić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Utrka državnog prvenstva potvrdila je sve veću popularnost ove discipline, ali i dominaciju klubova, konja i jahača iz Bjelovarsko-bilogorske županije
Daljinsko jahanje disciplina je u kojoj se ističe izdržljivost konja i jahača. Ali nije cilj što prije prijeći stazu, već i ne iscrpljivati pretjerano konja. Pogledajte koliko su u tome bili vješti sudionici državnog prvenstva u Maloj Pisanici pokraj Bjelovara.

Koliko je Bilogora privlačna za daljinsko jahanje dovoljno govori i velik broj sudionika.

- Došli su iz svih krajeva Hrvatske, te 7 jahača iz Mađarske. Ima područja gdje se ide kroz šumu, tu treba pripaziti, a isto tako ima i ravnih dijelova gdje se može jako brzo ići ali treba ocijeniti zbog ove vrućine koliko je to konju možda previše da se ne pregrije, rekao je Vladimir Vlajinić iz KU "Konji Gizdavi" iz Velike Pisanice.

Važne su i stanke na kojima konje treba dobro ohladiti, a tu su i suci koji im mjere puls.

- Da bi mi sačuvali zdravlje konja nakon svake etape, a na 100 kilometara ih ima čak 3 veterinar ima čak 9 raznih pregleda. Pored šepanja, peristaltike, dehidracije, prokrvljenosti i indeksa oporavka, rekao je Zlatko Kramarić, sudac Hrvatskoga konjičkog saveza.

Utrka državnog prvenstva potvrdila je sve veću popularnost ove discipline, ali i dominaciju klubova, konja i jahača iz Bjelovarsko-bilogorske županije.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!