15:37 / 29.03.2018.

Autor: T.V./HRT

Znate li što je haloterapija?

-

-

Foto: - / -

Onima koji pate od astme, bronhitisa, kašlja, alergije ili jednostavno otežano dišu mogla bi pomoći haloterapija; prirodna metoda koja se zasniva na udisanju mikročestica prirodne kamene soli.
Onima koji pate od astme, bronhitisa, kašlja, alergije ili jednostavno otežano dišu mogla bi pomoći haloterapija; prirodna metoda koja se zasniva na  udisanju mikročestica prirodne kamene soli. U mnogim zemljama ova se terapija provodi uz uputnicu, na preporuku liječnika. 

U zadarsku Slanu sobu ugrađene su dvije tone čiste kamene soli, izvađene u Alpama s dubine od 700 metara. Terapija se provodi udisanjem mikročestica suhog, slanog aerosola - zraka obogaćenog finim česticama soli. Takav zrak prodire duboko u dišne puteve, znatno dublje od prirodnog morskog ili onog iz vlažnih inhalatora, a njegovo udisanje bitno utječe na smanjenje upala, i poboljšanje rada pluća.

Pomaže kamena sol i kod kožnih oboljena, pušačkoga kašlja, ali i kod bolova u zglobovima i artritisa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!