Žumberak trial - doživite ljepotu prirode

15.08.2018.

10:13

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Nastupit će preko 700 natjecatelja iz 12 stranih zemalja, a barem će još toliko biti pratećeg osoblja, navijača i gostiju.
Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji s Parkom prirode Žumberak Samoborsko gorje organizira prvo izdanje trail utrke Žumberak Trail. Održat će se 17.-19. kolovoza na području Žumberka i Samoborskog gorja.

Međunarodna trail utrka koja ima tradiciju održavanja osam godina promijenila je ime utrke iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak Trail 2018. Promjenom imena mijenja se i sam koncept utrke, koja postaje čisti trail i ima četiri dužine staze Light od 8 km, Active od 15 km, Challenger od 25 km i Ultra od 50 km.

Organizatorima se je ove godine pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc i utrka kojom se osvajaju svjetski bodovi u trail trčanju, također će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. Ovime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe.

Nastupit će preko 700 natjecatelja iz 12 stranih zemalja, a barem će još toliko biti pratećeg osoblja, navijača i gostiju.

Više o Žumberak Trailu ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Domagoj Šlat, predsjednik Sportske zajednice grada Jastrebarskog, Petra Masnec, Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Mladen Budinšćak, glavni organizator i direktor utrke Žumberak trail.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!