11:58 / 10.07.2019.

Autor: HRT

"Zvuci Hrvatske" u Torontu

-

-

Foto: - / -

Daleke 1957. godine John Ivica Lončarić je svoje rodno mjesto Gornji Hrašćan u Međimurju zamijenio kanadskim Torontom. Ubrzo je pokrenuo emisiju Radio-sat "Zvuci Hrvatske".
O tome kako su stotine tisuća naših ljudi odlazile u svijet u potrazi za boljim životom ali i u strahu od progona, ispričane su nebrojene priče. Jedna od njih je i o jutrošnjem gostu emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Daleke 1957. godine John Ivica Lončarić je svoje rodno mjesto Gornji Hrašćan u Međimurju zamijenio kanadskim Torontom. Ubrzo nakon dolaska 1966. pokrenuo je emisiju Radio-sat "Zvuci Hrvatske".

Već više od 50 godina radio program "Zvuci Hrvatske" važan je dio hrvatske zajednice. Program proizvodi Ivica Lončarić. Direktor za sport: Martin Latinčić. U  program javljali su se brojni poznati Hrvati iz domovine, kao i cijenjeni članovi hrvatske zajednice u Torontu, Mississaugi i šire. Ponosni su na doprinos i pomoć koju su imali prilike pružiti Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, a naraštaji su odrasli slušajući njihov hrvatski program.

Evo što je ispričao John Ivica Lončarić, urednik radio programa za Hrvate u Torontu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!