17:16 / 19.09.2018.

Autor: T.V./HRT

Zvučne novine za slijepe i slabovidne osobe

-

-

Foto: - / -

U Koprivnici su predstavljene prve zvučne novine, odnosno nosač zvuka sa čitanim vijestima iz Koprivničko križevačke županije. Namijenjen je slijepim i slabovidnim osobama, ali i disgrafičarima, disleksičarima i osobama starije životne dobi.
U Koprivnici su predstavljene prve zvučne novine, odnosno nosač zvuka sa čitanim vijestima iz Koprivničko križevačke županije. Namijenjen je slijepim i  slabovidnim osobama, ali i disgrafičarima, disleksičarima i osobama starije životne dobi.

Tridesetak korisnika svakog će ih ponedjeljka dobivati na kućnu adresu, a bit će dostupne i u gradskim knjižnicama te županije.

Novine imaju razne opcije - korisnici mogu ubrzavati i usporavati vijesti, mogu ih preskakati. Planiramo nakom ovih 9 brojeva nadograđivati sve to, ponuditi im možda neke recepte, vic dana, horoskop, nadopunjavati ćemo ih prema njihovim željama. Sad čekamo njihov feedback, rekao je Alen Kerovec, član Udruge slijepih KKŽ.

Projekt 'Osluškujmo novosti' provodi Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Glasom Podravine i Prigorja, a financira ga grad Korpivnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!