08:40 / 25.06.2019.

Autor: HRT

10 godina od smrti Michaela Jacksona

Foto: RitaE/Pixabay

Foto: RitaE/Pixabay

Foto: - / -

Majice, privjesci za ključeve, šalice i ostali predmeti s njegovim likom i dalje su na istaknutim mjestima holivudskih prodavaonica. Više je jedino onih s likovima Elvisa Presleyja i Marilyn Monroe.
Brojni fanovi danas će obilježavaju godišnjicu smrti Michaela Jacksona jer njihovu opčinjenost Kraljem popa ne mogu zasjeniti niti optužbe o seksualnom zlostavljanju djece.Na holivudskom Šetalištu slavnih pjevačeva zvijezda i dalje privlači gomile turista željnih selfieja, dok obližnje suvernirnice, saloni za tetovaže i ulični imitatori i dalje dobro unovčuju sve povezano s Jacksonom.

Preko puta, u Ripleyjevu "Vjerovali ili ne" muzeju Jacksonova statuta strateški je postavljena iznad blagajne kako bi privukla turiste. U Muzeju madame Tussauds njegova je voštana figura uvijek među najposjećenijima.

Ali u samo nekoliko sati vožnje udaljenom bajkovitom ranču Neverlandu, Jackson je iskorištavao svoju slavu i sjaj kako bi zlostavljao dječake, tvrdi se u novom dokumentarcu HBO-a "Leaving Neverland".

Iako su mnogi fanovi s kojima su razgovarali novinari AFP-a svjesni postojanja tih optužbi, njihova zaluđenost Jacksonom nadmašuje sve ostalo.

Antoine Baynes, 31-godišnji Jacksonov imitator koji izvodi moonwalk duž Hollywood Boulevarda za turiste, tvrdi da mu prihod nije nimalo pao, baš naprotiv. - Nakon emitiranja dokumentarca HBO-a, prilaze mi sve više. Kao da sam dobio publicitet - tvrdi.

U spomenutom dokumentarcu dvojica muškaraca tvrde da ih je Jackson kao dječake godinama zlostavljao. Nisu to prve optužbe na Jacksonov račun, ali su se ponovno vratile u prvi plan.

Jackson je preminuo u 50. godini nakon slučajnog predoziranja lijekovima. Za života je negirao sve optužbe za pedofiliju.

Što se tiče 'mainstream' entuzijazma za godišnjicu smrti, on je vidljivo nizak. Časopis Variety objavio je kako su mnoge televizijske mreže zbog obnovljenih optužbi za pedofiliju odustale od dugo planiranih posebnih programa za godišnjicu smrti.

To, međutim, ne utječe na Jacksonovu komercijalnu privlačnost. Majice, privjesci za ključeve, šalice i ostali predmeti s njegovim likom i dalje su na istaknutim mjestima holivudskih prodavaonica. Više je jedino onih s likovima Elvisa Presleyja i Marilyn Monroe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!