13:29 / 22.07.2020.

Autor: V.N./Hina

14. Vukovar Film Festival seli na internet

Foto: Željko Kovačević/HRT

Foto: Željko Kovačević/HRT

Foto: - / HRT

Zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa, organizatori Vukovar Film festivala donijeli su odluku o odgađanju 14. izdanja tog festivala, a dio programa moći će se pogledati putem online platforme.
Zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom  koronavirusa, organizatori Vukovar Film festivala donijeli su odluku o odgađanju 14. izdanja tog  festivala, a dio programa moći će se pogledati putem online platforme.

Kako se ističe u priopćenju, na preporuku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, a u cilju očuvanja zdravlja i zbog osjećaja odgovornosti za sve posjetitelje festivala organizatori su donijeli odluku o odgađanju filmskog festivala u Vukovaru.

Slijedom otkazanih ili odgođenih  drugih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, među kojima su i filmski festivali u Puli i Motovunu, Grad Vukovar i tvrtka Discovery film, glavni organizatori Vukovar Film Festivala, odlučili su da se ovogodišnji Vukovar Film Festival, koji se 14. put trebao održati od 26. do 30. kolovoza, neće održati u klasičnom obliku.

- Zdravlje ljudi je na prvom mjestu pa je naša odluka o odgodi festivala sasvim logična. U ovo nesigurno i izazovno vrijeme za sve nas najvažnije je pokazati socijalnu solidarnost i odgovornost prema stanovnicima Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i svim ostalim vjernim posjetiteljima našeg dugotrajnog festivala kao i svim članovima festivalske ekipe te odgovornim ponašanjem dati primjer kako svi zajedno možemo doprinijeti u borbi protiv ove još uvijek nepoznate bolesti, izjavio je direktor festivala Igor Rakonić.

Ipak, festival se neće u potpunosti otkazati, već će njegov program u smanjenom obliku biti prebačen na najnoviju online platformu.

Osim što će time festivalski program učiniti dostupnim svojoj vjernoj publici, organizatori ističu da će na taj način i svi oni koji možda ne bi mogli fizički doći u Vukovar moći uživati u najnovijim filmskim ostvarenjima nezavisne art produkcije, ‘kojih će četrnaesti vukovarski filmski festival biti prepun’.

O novim datumima održavanja 14. vukovarskog filmskog festivala publika će biti naknadno obaviještena.
Održavanje ljetnih festivala pod velikim upitnikom

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!