17. West Herzegowina Fest

02.08.2019.

19:10

Autor: Maroje Vučićević/I.H./HRT

-

-

Foto: - / -

Stalni razvoj i otvorenost prema svim autorima uvijek privlače publiku i čine ovaj festival nezaobilaznim ljetnim događajem.
Parni valjak svirkom je otvorio 17. West Herzegowina Fest u Širokom Brijegu. Legendarni zagrebački rokeri u Široki Brijeg vratili su se nakon 30 godina. Reakcija publike sve govori, a izvrsno su ohrabrenje sastavima nakon njih koji se natječu za nagrade.

Stalni razvoj i otvorenost prema svim autorima uvijek privlače publiku i čine taj festival nezaobilaznim ljetnim događajem.

- Sama ideja mi je jako zgodna i volio bi da u Livnu ima sličnih stvari, ali ovo je već poprilično daleko otišlo da bi ga se stiglo, kazao je član glazbenog žirija Ivica Propadalo.

Glavna je ovogodišnja novost ulazak likovnjaka u službenu konkurenciju.

- Novitet je i to da smo odlučili sve autore koji uđu u konkurenciju između 526 prijavljenih autora ovdje pozvati i ugostiti sva tri dana ovdje da budu sudionici radionica, predstavljanja knjiga, izložbi - postali su dio festivala, kazao je organizator Goran Bogdan.

Velik je to poticaj mnogobrojnim književnicima, posebno onima koji tek počinju. Ovdje se druže i razgovaraju o svojim pričama sa žirijem i afirmiranim autorima.

Svake sezone za jedno od svojih ljetnih odredišta ovaj festival odabire i Đelo Hadžiselimović.

- Iako je ovdje naizgled sve neobavezno i zafrkantski riječ je o festivalu s izvrsnim pojedinačnim konkurencijama, govori.

Posebno je atraktivan filmski program u kojem se natječu zanimljivi amaterski naslovi. Festival sutra navečer zatvara Prljavo kazalište.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!