16:00 / 30.04.2019.

Autor: V.M./HRT

20 godina kluba Močvara

-

-

Foto: - / -

'Mnogi od pionira Močvare danas imaju djecu dovoljno staru da izlaze van pa nam plesni podij kluba nerijetko izgleda kao poligon međugeneracijske solidarnosti,' poručuju iz zagrebačkog kluba Močvara koji počinje obilježavanje 2 desetljeća rada.
'Nismo ni trepnuli, a dva desetljeća rada proletjelo je u trenu. Mnogi od pionira Močvare danas imaju djecu dovoljno staru da izlaze van pa nam plesni podij kluba nerijetko izgleda kao poligon međugeneracijske solidarnosti,' poručuju iz zagrebačkog kluba Močvara koji počinje obilježavanje 2 desetljeća rada.

- No, dvadeseti rođendan ozbiljan je iskorak u treće desetljeće života i idealan trenutak za inventuru dosad urađenog. Tako se i dvadesetodnevna proslava Močvarinog rođendana većim svojim dijelom osvrće na tu slavnu prošlost, no s jednim okom uvijek pratimo i prognoze budućnosti, stoji u najavi.

Tako će se u Močvaru vratiti mnoge legende koji su redoviti izvođači u 'močvarnim' vodama (Darko Rundek, Jimmy Stanić, Trobecove krušne peći, Damir Bartol Indoš, Dunja Knebl...) i podsjetiti na redovne i rado posjećene programe kluba poput Začarane Močvare, KUM-a, Valhalle ili Balkan rocka.

- Po prvi puta ćemo ugostiti neke međunarodne zvijezde (Die Ärzte, Zograf...), opako partijati uz Outlook launch party te ponuditi standardno dobar popratni neglazbeni program - sajam ploča i stripova, radionice, tribine, književnu i filmsku večer, Trnjanske kresove, izložbu plakata, poručuju Močvarci.

Rođendan Močvara ne slavi sama, već će se klubu sa svojim sedmim izdanjem pridružiti i CirkoBalkana nizom kvalitetnih predstava za velike i male, radionica, slušaonica i popratnog programa kako bi podsjetili da je 'život ionako tek jedan šareni i veseli cirkus koji tako brzo proleti da ponekad dvadeset godina izgleda kao tren, baš kao što je slučaj i s ovih naših prvih (a nikako zadnjih) dvadeset.'

- Rođendanske darove nam ne morate donositi, svaki vaš dolazak u Močvaru dar nam je sam po sebi, poručuje vodstvo kluba sa zagrebačkog Savskog nasipa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!