12:31 / 31.05.2019.

Autor: HRT

30. rođendan pjesme "Ne dirajte mi ravnicu"

Snimio: Matija Habljak/PIXSELL

Snimio: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Večeras od 21 sat, u izravnom prijenosu na Drugom programu HTV-a, Drugom programu HR-a, svih naših regionalnih radijskih centara te Međunarodnom radijskom kanalu Glasu Hrvatske pratimo svečani koncert Miroslava Škore povodom 30. obljetnice nastanka kultne pjesme "Ne dirajte mi ravnicu".

Proslavljamo i Dan Grada Zagreba te Dan branitelja Grada Zagreba, a u svemu nam se pridružuju Hrvati diljem svijeta.

Škorina Ravnica doista ima posebno mjesto u hrvatskom srcu. Uvjerili smo se u to mnogo puta pa i uoči ove obljetnice, kad su se pozivu Glasa Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika odazvali brojni hrvatski ansambli, klape i glazbeni sastavi iz cijeloga svijeta te nam poslali snimke svoje izvedbe Ravnice.

Pjevalo se od Vancouvera, New Yorka, Pittsburgha, Buenos Airesa, Berlina, Muenchena, Schaffhausena, Mostara, do Sydneya, Melbournea i Aucklanda.
 Pjesma ''Ne dirajte mi ravnicu'' nastala je u Pitsburghu, a tijekom Domovinskog rata postala je simbolom patnje, nade i prkosa našega naroda u obrani Hrvatske.

Organizatori koncerta koji će se održati na prostoru Zagrebačkih fontana su Grad Zagreb, Zagrebačka filharmonija i Campus, a uz Miroslava Škoru i njegov orkestar nastupaju Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i tisuću tamburaša iz cijele Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!