450 izvedbi predstave ‘Kako misliš mene nema?!’ i 500 'Kauboja'

16.12.2019.

14:50

Autor: Tamara Džebić Šaljan/V.M./Hina/HRT

default error photo
U Teatru Exit veliko je slavlje - predstava ‘Kako misliš mene nema?!’ u režiji Ivice Boban izvedena je 450 puta, a uskoro 500. izvedbu slave već kultni 'Kauboji' autora i redatelja Saše Anočića.
U Teatru Exit veliko je slavlje - predstava ‘Kako misliš mene nema?!’ u režiji Ivice Boban izvedena je 450 puta, a nastala je na temelju ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Na sceni su dva glumca, Amar Bukvić i Filip Juričić, koji izmjenjuju niz likova i situacija, grade iznimno duhovit kolaž svakodnevice. Sposobnost glumačke preobrazbe te pomno i pametno režirana predstava već 12 godina oduševljavaju publiku, ali i kritiku, koja je predstavu višestruko nagrađivala.

Teatar Exit ove godine obilježava i 25 godina postojanja, i to je bio povod da ugostimo ravnatelja Teatra Exit Matka Raguža u emisiji Kultura s nogu:

Bukvić i Juričić 888 sati proveli zajedno na sceni

Nakon sinoćnje svečane izvedbe ‘Kako misliš mene nema?!’ glumac Filip Juričić izrazio je zadovoljstvo tome što ta predstava izuzetno dobro komunicira s publikom: Glumački život uvijek ima uspona i padova, a kad tu dođeš imaš uvijek povratnu reakciju, tako da je meni ta predstava kroz ovih 12 godina bila i vrlo ljekovita. Najljepše je to što ne mislimo stati jer nema razloga za to; vidimo se na 500. i 600. izvedbi ili na nekoj još većoj brojci, poručio je Filip Juričić.

- Usudio bih se reći da smo postali kao 'Stilske vježbe'. Svi profesori vode svoje učenike na našu predstavu. Izračunao sam da smo Filip i ja proveli kontinuirano 37 dana zajedno na sceni u ovih 450 izvedbi, nadovezao se Amar Bukvić.

500. 'Kauboji' 27. prosinca

A u Exitu će svečano biti i do kraja godine jer 500. izvedbu priprema ekipa predstave ‘Kauboji’ autora i redatelja Saše Anočića. Hit-mjuzikl, koji je od premijere u ožujku 2008. postao zaštitni znak zagrebačkog Teatra Exit, proslavit će u petak 27. prosinca svoju jubilarnu izvedbu.

Igraju Živko Anočić/Damir Klemenić, Matija Antolić, Saša Anočić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat.

‘Kauboji’ su Exitov najnagrađivaniji i najpopularniji kazališni projekt po kojemu je 2013. Tomislav Mrsić snimio istoimeni film, a predstava je dobila i svoju beogradsku inačicu.

Osvojila je niz nagrada na raznim prestižnim festivalima te je jedna od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta, dok je također nagrađivan i jednako popularan film Anočićev koncept proširio na filmsku publiku diljem svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!