17:44 / 18.06.2018.

Autor: T.V./Hina

5. festival Midsummer Scene na Lovrijencu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jubilarno peto izdanje festivala Midsummer Scene Festivala održava se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac do 4. srpnja s bogatim programom.
Jubilarno peto izdanje festivala Midsummer Scene Festivala održava se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac do 4. srpnja s bogatim programom. Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i dubrovačke Turističke zajednice, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Producentica festivala Darija Mikulandra Žanetić je na konferenciji za novinare izvijestila da je festivalska predstava 'San Ivanjske noći' dobila službeni poziv za gostovanje s 'The Bermuda Perfmoring Arts' u siječnju 2019. godine. To je velik uspjeh. Odbijaju predstave iz cijelih svijeta, a nakon 2017. opet su se odlučili na nas. Drago nam je da smo prepoznati u svijetu, istaknula je Mikulandra.

Producent festivala Filip Krenus program festivala ocijenio je 'najbogatijim dosad'. Ponosni smo što ćemo, osim reprize naše prošlogodišnje uspješnice 'San Ivanjske noći', ugostiti teatar iz poljskog Vroclava s predstavom 'H(2)O', koji se temelji na Hamletu, i predstavu 'Henry V (Man and Monarch)' australskog glumca Bretta Browna u režiji Philipa Parra 26. lipnja, izjavio je Krenus.

Redateljica predstave San Ivanjske noći Helen Tennison izjavila je kako je predstava ove godine malo razrađenija. Uvijek dobro iskoristiti tu priliku, jer uvijek ima nešto više što se može učiniti u produkciji, rekla je Tennison, najavivši nove ideje i mnoštvo kreativne energije.

Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat najavio je obljetnički koncert 'Five Seasons' 26. lipnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Obljetnička godina traži poseban program pa je DSO pripremio djela koja se rjeđe izvode, a vrlo su zahtjevna, od Webberove 'Uvertire' do Bernsteinove 'West Side Story'. Andrea Marić i Đani Stipaničev otpjevat će par brojeva iz tog mjuzikla. Na kraju slijedi Mendelssohnov 'San ljetne noći', rekao je Milat te dodao kako će se za ovu prigodu orkestar dopuniti dodatnim glazbenicima.

 Ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić najavio je dvodijelni program 'Dva barda Držić i Shakespeare' 5. srpnja. Najprije će se čitati Držićevi soneti na hrvatskom i engleskom jeziku, a potom I izvesti nekih djelova iz Držićeva 'Dunda Maroja', kao izvrstan nastavak na objavljeni cjelovit prijevod tog djela, koji je napravio Filip Krenus, istaknuo je Matić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!