50 godina Sinatrine pjesme 'My Way'

18.04.2019.

12:11

Autor: D.I./V.M./HRT

default error photo
Legendarnu pjesmu 'My Way' je 60-ih godina prošloga stoljeća napisao Francuz Jacques Revaux, a izvodio ju je Claude Francois 1967. Kako je taj hit postao Sinatrin, podsjeća glazbeni novinar Ante Batinović.
Legendarnu pjesmu 'My Way' je 60-ih godina prošloga stoljeća napisao Francuz Jacques Revaux, a izvodio ju je Claude Francois 1967. Kako je taj hit postao Sinatrin, podsjeća glazbeni novinar Ante Batinović:

Za izvornu francusku pjesmu, nešto kasnije tekst piše David Bowie i nudi je Franku Sinatri, no Sinatra odbija mladoga Bowiea.

U međuvremenu, na glazbu francuskog originala tekst za 'My Way' kakav danas poznajemo piše Paul Anka, i tu verziju Frank Sinatra konačno prihvaća.

Pogledajte komentar Ante Batinovića iz emisije Kultura s nogu koja je prikazala i jedan kuriozitet - ulomak karaoke nastupa urednika emisije Dražena Ilinčića:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!