12:33 / 12.09.2021.

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik/B.A./HRT

70-ak dobro očuvanih oldtimera stiglo u Jastrebarsko

Jedan od najstarijih primjeraka - Nash iz 1928.

Jedan od najstarijih primjeraka - Nash iz 1928.

Foto: Dnevnik / HRT

70-ak dobro očuvanih starih automobila i motocikala stiglo je u Jastrebarsko. Oldtimer klub Zagreb organizirao je 35. Oldtimer rally, koji je privukao ljubitelje starih ljepotana iz mnogih krajeva Hrvatske.

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku javila Jelena Šarić, karavana je prije sat vremena stigla iz Zagreba, a nastavit će put prema Karlovcu. Oldtimeri, od kojih su neki primjerci nadomak stotoj, privukli su veliku pozornost posjetitelja, a ponosni vlasnici spremno su odgovarali na svako pitanje - čak su dopustili posjetiteljima da sjednu u automobile i razgledaju ih.

- Interes posjetitelja jako je velik, počevši jučer od Europskog trga u Gradu Zagrebu, gdje doslovno čovjek nije mogao proći, rekao je jedan od sudionika.


Jedan od najstarijih primjeraka u Jastrebarskom bio je američki Nash Standard 6 iz 1928. godine. U klubu postoje i stariji automobili, ali nisu bili spremni za ovako dalek put.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!