Utrka na Biokovu okupila oko 200 sudionika iz 11 zemalja

14.05.2023.

20:04

Autor: Ivica Đuzel/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Absolute Biokovo Challenge

Absolute Biokovo Challenge

Foto: Snimke Marjana Zupančića i Borisa Kačana / HRT

Završeno je treće izdanje Absolute Biokovo Challengea, jedne od najtežih utrka u Hrvatskoj koja se ove godine održala u teškim vremenskim uvjetima. No, 200-injak sudionika iz 11 zemalja u tri discipline uspješno je stiglo do cilja. U logistički iznimno zahtjevu organizaciju bio je uključen i HGSS te brojni volonteri.


U ranu zoru iz još uspavanih Brela do oblacima skrivenih visina tmurnoga Biokova krenuli su najhrabriji sudionici Absolute Biokovo Challengea.

- To su uski grebeni, visine iznad 1500 metara, vrlo težak teren. Postoje brojni volonteri koji su uključeni i kojima bi se zahvalio, bez njih se ne bi mogla organizirati utrka, kazao je Hrvoje Škrabić, stručni voditelj PP Biokovo.

Trčalo se od Sokolove staze, Svetog Ilije pa konopima do svetog Jure i zatim preko Troglava do Vošca gdje je bio cilj.

- Najatraktivniji je dio između Šćirovca i Sv.Ilije, to je jedan visoki greben koji se nalazi na oko 1500 metara i koji je izrazito tehnički zahtjevan i to je inače najizoliranija planinska točka u Hrvatskoj, kazao je Marko Herman, direktor utrke.

Nakon 7 sati i 28 minuta i više od 45 pretrčanih kilometara prvi je na cilj stigao Ante Pešić Golub iz Omiša, a s vremenom od 9 sati i 51 minutu kod žena Miluša Bošković iz Crne Gore.

Osvojili su i bodove za Europsko sky prvenstvo. Nijedne nezgode usprkos lošem vremenu i surovim uvjetima planine nije bilo.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!