Adam Sandler dobitnik nagrade Centra Kennedy Mark Twain

20.03.2023.

09:25

Autor: Hina/I.B.

Adam Sandler

Adam Sandler

Foto: Joshua Roberts / REUTERS

Glumac i komičar Adam Sandler postao je u nedjelju 24. dobitnik nagrade Centra Kennedy Mark Twain za američki humor, na događaju na kojem su nastupile zvijezde Jennifer Aniston, Chris Rock i Conan OBrien kako bi proslavili njegovu komediju i karijeru.

Sandler, čiji filmovi uključuju "Spanglish", "The Wedding Singer" i "The Waterboy", proslavio se svojih komičarskim umijećem kojim je - iako nije uvijek osvojio srca kritičara - osvojio obožavatelje, a njegovi su filmovi zaradili milijarde dolara.

Neuobičajeno odjeven u odijelo umjesto u svoje poznate kratke hlače i majicu, Sandler (56) je rekao da misli da mu je odijelo preširoko.

- Ne znam pristaje li mi ovo odijelo ili ne, upravo sam ga obukao... po drugi put, rekao je novinarima na crvenom tepihu uoči revije.

- Ali sve ostalo... takva čast, nikad o ovome nisam razmišljao u cijelom životu, nikad nisam očekivao ovako nešto, dodao je.

Komičar Dana Carvey osvrnuo se na Sandlerovu dugu karijeru.

- Nitko nije imao ovakvu karijeru, rekao je Carvey novinarima uoči nastupa.

- Tko je ovoliko izdržao? On je voljen, ustvrdio je.

Sandlerovi prijatelji i glumački partneri, zajedno s njegovom majkom i njegovom suprugom, izašli su na pozornicu Centra Kennedy kako bi nježno zadirkivali glumca i istaknuli njegov razvoj kao stand-up komičara, filmskog glumca i pjevača.

- Činite užasnu, užasnu pogrešku, u šali je za Sandlerov izbor rekao komičar O'Brien u showu u Centru Kennedy.

Komičar David Spade izrazio je lažno strahopoštovanje Sandlerovim uspjehom na blagajnama.

- Četiri milijarde dolara u filmovima, s ovolikim talentom! rekao je Spade uz pokret ruke koji je sugerirao malu količinu.

Aniston, koja je sa Sandlerom igrala u filmovima kao što su "Just Go with It" i u Netflixovu "Murder Mystery", pohvalila je svojeg kolegu.

- Adame Sandler, nema ti ravnog, rekla je.

Budući da je Bijela kuća nedaleko od Centra Kennedy, neki su se voditelji dotakli politike.

Carvey je iznio dojmove o predsjedniku Joeu Bidenu i bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, a komičar Chris Rock spomenuo je potencijalne kaznene prijave protiv republikanskog čelnika.

- Hoćete li vi stvarno uhititi Trumpa, upitao je Rock.

- Ovo će ga samo učiniti popularnijim, rekao je.

Rock, kojeg je na pozornici na dodjeli Oscara 2022. godine ošamario glumac Will Smith, osvrnuo se i na Paula Pelosija, muža bivše predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, kojeg je prošle godine napao uljez u njihovoj kući u San Franciscu.

- Paul Pelosi - jedini tip koji zna kako sam se osjećao, rekao je Rock, a Pelosi je sjedio u publici.

Sandler se pridružuje ostalim komičarima koji su dobili nagradu Mark Twain, među kojima su Jon Stewart, Dave Chappelle, Julia Louis-Dreyfus, David Letterman, Carol Burnett, Eddie Murphy i Ellen DeGeneres.

Nagrada je nazvana po romanopiscu i esejistu Samuelu Clemensu, poznatijem pod pseudonimom Mark Twain. Emisija će biti emitirana na CNN-u 26. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!