17:53 / 26.11.2020.

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Advent bez kućica, kuhanog vina i fritula, Sljeme bez skijaša

-

-

Foto: - / -

Za tri dana počinje advent - a prizore gužvi na ulicama Zagreba nećemo gledati ove godine. Građane je obuzela sjeta. Također do 21. prosinca nema reakreativnog skijanja na Sljemenu.
Nove mjere na snagu stupaju u subotu. Među ostalim, ove godine neće biti ni zagrebačkog adventa, koji je nekoliko posljednjih godina proglašen najljepšim u Europi.


➡️ Koronavirus - 4009 novooboljelih, preminula 51 osoba
➡️ Markotić za Dnevnik HTV-a: Smrtnost veća nego u prvom valu
➡️ Sve o koronavirusu 

Za tri dana počinje advent - a prizore gužvi na ulicama Zagreba nećemo gledati ove godine. Građane je obuzela sjeta.

- Ovo će jako faliti sve skupa, premda sam ja prva koja sam bila protiv toga jer živim u centru i bilo mi je jako teško, uvijek sam gunđala tijekom Božića. Uvijek čekamo adventsko vrijeme i da odemo proći po Zagrebu nešto vidjeti. Ovako neće biti ništa što ćemo pogledati, neki su od komentara građana.

U Gradu su već bili pripremljeni na ovakav scenarij. Planirali su samo ukrasiti grad, sve ostalo prepustiti virutalnoj stvarnosti. Ulice bez kućica, kuhanog vina i fritula.

S jednog od mjesta koje inače privuče najviše posjetitelja, no ove godine neće ih biti, javila se novinarka HRT-a Lucija Judnić.


Reakreativnog skijanja na Sljemenu nema najmanje do 21. prosinca

A na Sljemenu bi profesionalnim skijašima glasna podrška izostati ako se nastavi teška epidemiološka situacija. Staza je spremna i čeka prve skijaše koji do 21. prosinca ipak neće moći rekreativno skijati sukladno novim epidemiološkim mjerama. A možda ni kasnije, ako se stanje ne popravi.

Ništa drugačije nije i u ostalim europskim gradovima. Naši rivali za titulu najboljeg Adventa - Bečani ostat će uskraćeni za proslavu Nove godine, no ostaje božićni duh koji kao da prkosi pandemiji u svakom kutku Europe.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!