Advent na Gradini - 16 kilometara božićnih lampica

03.12.2018.

16:24

Autor: I.B./M.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Na trsatskoj Gradini svijetli 16 kilometara božićnih lampica. Blagdanski ugođaj potrajat će do 06. siječnja, to jest blagdana Sveta Tri kralja.
Na trsatskoj Gradini svijetli 16 kilometara božićnih lampica. Blagdanski ugođaj potrajat će do 06. siječnja, to jest blagdana Sveta Tri kralja.

Spektakularno i bajkovito - tako se može opisati drevna trsatska gradina koja je sinoć zabljesnula u novom blagdanskom ruhu. Uz glazbeni i plesni program te vatromet najavljena je blagdanska bajka koja će unutar, ali i van zidina vladati slijedećih mjesec dana.

Kućica Djeda Mraza i Bake Mraz, ručno izrađene jaslice s više od 300 elemenata, najveća kruna u Europi, inspirirana riječkom Votivnom krunom koja je u svom originalnom izdanju izložena u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja visine pet metara, 16 kilometara lampica  koje krase unutrašnjost zidina ono je što se može vidjeti na ovogodišnjem Adventu. Van zidina smjestio se pak adventski park s dvadesetak kućica koje nude prigodnu ugostiteljsku ponudu i šarolik izbor proizvoda.

Za najmlađe u advenskom parku smješteno je i klizalište s najljepšim pogledom na Kvarner. No, njih čini se najviše veseli - Djedica

Prošle godine Advent na Gradini je obišlo je više od 60.000, a ove godine očekuje se  više od 100.000 posjetitelja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!