Adventsko veselje kvari vremenska prognoza

11.12.2022.

20:36

Autor: B. Dobrota, I. Vukadin, D. Bratić-Herceg, Ž. Živković, J. Tomac, J. Kalčić/Hina/Dnevnik/HRT/IMS/A.V.

Pulski advent

Pulski advent

Foto: HTV / HRT

Već treći vikend traju adventski sajmovi. Ponuda je, kažu mnogi, sve bolja, no raspoloženje kvari kiša koja pada ovih dana i utječe na zaradu ugostitelja. Ali zato, primjećuju posjetitelji, ne padaju cijene.


Posjet ovogodišnjem zagrebačkom Adventu itekako se osjete na novčanicima. Kobasice u pecivu nude se za 20 kuna, ponegdje stoje čak i 50. Za kuhano vino mora se izdvojiti između 20 i 30 kuna. 


Ekskluzivna gastroponuda tradicionalno se pronalazi na Fuliranju, kojem se danas primjerice mogao probati i tradicionalni skradinski rižot kojeg je pripremio Dalibor Anić. 


- Nemamo problem ni sa posjetiteljima niti sa gastro ponudom niti kao što vidite glazbom, ali sa vrem prilikama da. Unatoč tome naši ljudi su stvarni se vidi da su željni ovakvih manifestacija, kazao je Željko Riha, voditelj marketinga Fuliranja.  Nadaju se i splitski ugostitelji. Uložili su mnogo novca, ali na vremensku prognozu ne mogu utjecati.


- Malo nam je kiša pokvarila planove prvih 10-ak dana, iako smo izvukli smo neke dane, rekao je ugostitelj Stipe Dujić


Ponudom se ističe i riječki advent i to na nekoliko lokacija, gastronomska ponuda bogatija nego prošle godine. A zarada i atmosfera biti će i bolji ako danu budu ljepši. Slažu se s tim i u Osijeku. 


-Odlično je, ide ide, svaki dan je super, malo nas je kiša jučer zeznula, ali inače je odlično, kazala je ugostiteljica Nikolina Nešić.

Bogat adventski program organiziran je i u Puli, na čak 10 lokacija diljem grada. Posebno se mislilo na djecu - mogu se voziti veselim vlakićem ili posjetiti rezidenciju Djeda Mraza. Velike probleme nažalost i njima prave hladnoća i  kiša koja pada već treći dan. 


- Nudimo puno programa na različitim lokacijama. Osim rezidencije Bake i Djeda Mraza ima mnogo programa za djecu u obližnjem parku gdje je i poštanski ured vilenjaka gdje djeca mogu ostaviti pisma sa svojim željama za Djeda Mraza. Na nekim od lokacija se održavaju i koncerti, DJ-evi, dakle puno toga za različite ukuse. Imamo i klizalište, puno fine hrane i pića tako da građani mogu uživati u čarima Adventa, rekla je organizatorica Tanja Miličić


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!