Alka Vuica ima novi album, a njen sin dio je hrvatske trap scene

05.11.2021.

10:48

Autor: Kod nas doma/HRT

Alka Vuica

Alka Vuica

Foto: Screenshot / Kod nas doma/HRT

Poznata pjevačica Alka Vuica zadnjih mjeseci vrijedno radi na svom novom albumu "Luđakinja", za koji se nada kako će uskoro ugledati svjetlo dana. Za emisiju Kod nas doma kazala je kako će se na njezinom CD-u naći desetak pjesama, a možda i više.

- Kako vrijeme prolazi, imam još nekakve ideje, priča Alka i dodaje kako je autorica svih tekstova, u suradnji s Marijom Mirković koja je radila glazbu.

- Puno smo se družile u doba karantene, telefonski i e-mailovima. Surađujemo dosta, radimo i za neke druge pjevače, tako da nas je baš krenulo, kaže.

Na albumu će se naći i jedna posebna pjesma – u suradnji s Marijom objavila je i duet s Dinom Dvornikom "Na Karibe", koji je napravljen čak 13 godina nakon njegove smrti.

Alka, koju je Dinom povezivalo blisko prijateljstvo, kaže kako posjeduje dosta snimaka s Dvornikom jer bi ga često zvala u pomoć kada bi imala neku ideju za pjesmu.

- Onda bismo snimali uz gitaru te pjesme – imam ih na kazetama. Pjesma "Na Karibe" je isto tako nastala u studiju gdje je Dino snimao zadnji album "Hipnotiziran". Ostale su te nekakve ideje, onda mi je to njegov producent pustio i zamolio me da završim tekst. Nije ni on imao gotovu glazbu, nego samo ideju za refren, ali eto – uz pomoć tehnike i moju malenkost, nastala je pjesma "Na Karibe" - koja je stvarno osvojila sve top liste i meni je to jako drago, priča Vuica.

Njezin sin Arijan također je u glazbenim vodama – u Londonu je studirao glazbenu produkciju, čime se danas i bavi.

- On je jedan od začetnika te neke 'novovalne' trap scene u Hrvatskoj, i jako je uspješan u tome, kaže Alka i dodaje kako Arijana uvijek pita za mišljenje o svojoj glazbi.

- On se slaže da se trebam više baviti popom i da moj glas nije baš za trap. Ja volim sve što vole mladi, i voljela bih biti jako moderna, ali u srži neću raditi trap. Možda snimim jednu pjesmu, nikad se ne zna!, zaključuje Alka s osmijehom. 

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!