Andrassy i Penezić: Neću joj dati disati u nekim trenucima

24.03.2023.

14:38

Autor: HRT

Andrea Andrassy i Ivan Penezić

Andrea Andrassy i Ivan Penezić

Foto: Dario Njavro / HRT

Spisateljica i kolumnistica Andrea Andrassy i Ivan Penezić jedan je od parova 12. sezone showa Zvijezde pjevaju koji počinje ove subote. Upravo su oni par koji dijeli drugo mjesto s Davorom Jurkotićem i Ginom Damjanović u HRT-ovoj anketi.


Ivan Penezić pjevač je grupe Pravila Igre, prvi put je u showu, ali naglašava da nema tremu.

- Imam želju da napokon nastupim jer me već nekoliko godina zanimalo kako bih se proveo u cijelom tom showu. Drago mi je da me poziv zatekao sada, a ne prije primjerice tri godine, zato što sam u ove četiri godine izbrusio pedagoške sposobnosti kojima bih znanje mogao prenijeti Andreji, rekao je.

Andrea piše, pjeva, nastupa na TV-u i radiju, a istaknula je da joj je trenutačno najdraža uloga nastup u showu Zvijezde pjevaju.

- Inače je to pisanje zato što ne moram obući hlače, nego mogu biti u pidžami. Mislim da se u pisanju najbolje snalazim. To je nešto za razliku od videa, fotografija i sličnog gdje mogu uobličiti točno kako nešto želim za razliku od fotografija na kojima znam ispasti svakako, rekla je. 

Andrea Andrassy i Ivan Penezić

Andrea Andrassy i Ivan Penezić

Foto: Dario Njavro / HRT

Andrea ima jasno izražena stajališta, ali kaže da nikad nije imala situaciju da joj je zbog javnog izražavanja mišljenja netko dobacio ili prigovorio na cesti. 

- Većinom su to komentari pod lažnim imenom ili pravim imenom na Facebooku i Instagramu. Imala sam situaciju da mi je netko rekao da je pročitao neku moju kolumnu ili knjigu, pa mu se ne sviđa, što je meni sasvim u redu, ali to nikad ne bih rekla autoru. Cijenim iskrenost i ljude koji znaju procijeniti što je nužno reći, a što je nepotrebno, rekla je.

Ivan u šali kaže kako od Andreje očekuje da mu pokloni ormar ako pobijede.

- Očekujem da ne zabušava, da održimo probe koje smo dogovorili. Želim da vježba sama kod kuće dok mene nema. Očekujem da će se izbrusiti kako će emisije odmicati. Planiram ostati u showu barem do četvrte emisije da joj "napakostim". Cilj mi je izvući iz nje pravu energiju i glas. Možda zvuči prekrasno, a možda zvuči kao ja kad sam prehlađen. Mislim da ćemo biti jako kompatibilan par, rekao je.

Dodao je da nikad nije bio "štreber", uvijek je radio po osjećaju.

- Dosta stvari u životu napravim "glavom kroz zid", kako me potakne nešto u tom trenutku, istaknuo je.

@zvijezdepjevaju #par5! 😉 Za manje od mjesec dana družimo se u novoj, 12. sezoni!🎶🎤🎶 #zvijezdepjevaju #novasezona @HRT ♬ Just the Two of Us - Grover Washington, Jr.

Andrea je mišljenja da će se dobro nositi s kritikama žirija zato što se primarno došla zabaviti.

- Ne očekujem puno od sebe jer znam da nisam pjevačica, ali računam na svog partnera Ivana. Shvatila sam, nastupajući u televizijskim showovima da su oni prije svega zabava, a da je posao žirija da kritizira. To ne treba uzimati srcu jer se ne natječem u talent-showu u kojem pokušavam osvojiti veliku nagradu. Koliko će možda ocijenjivački sud biti strog, na kraju dana će mi biti važno da se i dalje dobro zabavljamo. Mislim da neću uputiti kritike žiriju jer kad god vidim da se neki kandidati svađaju sa ocijenjivačkim sudom u nekim showovima, to mi je neprimjereno. Mislim da se mora poštovati neka hijerarhija. To ne znači da im neću povremeno sarkastično odgovoriti. Mislim da ću biti "fina", rekla je.

Ivanova zaručnica oduševljeno je reagirala kada je čula da će mu Andrea u showu biti partnerica.

- Zaručnica je super reagirala, ali najsretniji je bio moj otac. Drago mi je da sam za partnericu dobio Andreju, da to ne mogu opisati. Ostatak benda je reagirao dobro jer se to događa u periodu kad imamo najmanje koncerata. Puni su razumijevanja po tom pitanju. Bit će u emisiji. Bit će mi najveća trema nastupati pred svojim bendom, naglasio je. 

Andrea najviše voli pop, a najdraži bend joj je Matchbox Twenty.

- Volim i Eda Sheerana, a metal slušam kad radim jer me to relaksira. Volim poslušati Eminema, rado poslušam country i znam da Ivan jako voli country, rekla je.

Andrea za sebe kaže da je "štreberica" te se čak prije puta i testno pakira. 

Andrea Andrassy i Ivan Penezić

Andrea Andrassy i Ivan Penezić

Foto: Dario Njavro / HRT

Baka Ivanove djevojke, njegova je najvatrenija navijačica.

- Gleda sve moje intervjue, zna bolje od mene što sam rekao u njima. Na kraju dana sve ispriča Tini ako nije gledala intervjue. Njezina baka i moj djed su "dream team", dodaje.

Andrea za sebe uvijek ima najlošiju prognozu, da će odmah ispasti.

- Tako je za sve u životu, pa i za kolumnu koju pišem 10 godina, mislila sam da ću izdržati maksimalno tri tjedna. Nadam se da ću ovaj put biti u krivu i da ćemo dogurati barem do treće emisije. Ne znam hoćemo li imati početničku sreću, ali znam da ćemo imati iza sebe rad. Veselim se da ću pjevati s Ivanom jer ono što sam čula - odlično je, rekla je. 

Ivan je naglasio kako je u razgovoru s Andrejom vidio da ima dobar materijal s kojim može raditi.

- Veselim se jer ja sam tenor, a Andrea je sopran, tako da smo kompatibilni. Neću joj dati disati u nekim trenucima, ali mislim da će ona to dobro prihvatiti jer je radnik i ima želju. Iako ima želju doći više se zabavljati, dok ja imam više ambicije pa mislim da ćemo se tu iznivelirati, rekao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!