08:14 / 08.04.2020.

Autor: V.K./Hina

Andrea Bocelli na Uskrs pjeva u praznome Duomu

Foto: REUTERS/Charles Platiau/

Foto: REUTERS/Charles Platiau/

Foto: - / REUTERS

Talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevat će na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, a koncert će se prenositi na Internetu.
Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevat će na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu, a koncert bi, kako stoji u najavi, trebao biti simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa i prenosit će se na internetu.

Bocellija će pratiti jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno će izvoditi djela sakralne glazbe, uključujući Sanctu Mariju Pietra Mascagnija.

Koncert će se prenosti na Bocellijevu YouTube kanalu.

- Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju, rekao je slavni tenor.

Italija još uvijek ima najveći broj mrtvih od koronavirusa, više od 17 tisuća, a posebno je teško bila pogođena Lombardija, regija čiji je Milano glavni grad.

- Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta, rekao je gradonačelnik Giuseppe Sala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!