Asaf Avidan oduševio na tvrđavi svetog Mihovila

07.08.2021.

17:14

Autor: Ana Štrelov/Regionalni dnevnik/HRT

Asaf Avidan u Šibeniku

Asaf Avidan u Šibeniku

Foto: HRT / HRT

Izraelski kantautor Asaf Avidan prvi je put nastupio na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku. Na njegov je koncert publika čekala još od prošle godine, kada je zbog epidemiološke situacije odgođen. Jedan je od rijetkih svjetskih glazbenika koji ovog ljeta nastupa u Hrvatskoj, a u Šibenik je stigao nakon nastupa na velikim europskim festivalima.


Posjetitelji su na koncert stigli iz svih dijelova Hrvatske. Nastup nisu propustili ni turisti. 20 posto ulaznica otišlo je u njihove ruke. Šibenskoj publici predstavio je album Anagnorisis, njegovo najbolje ostvarenje dosad sudeći prema kritici. Ali i sudeći prema reakcijama posjetitelja. Tvrđavom je zavladala posebna atmosfera - energična i prepuna emocija.

- Dvije i pol godine nisam nastupao, upravo sam se vratio na scenu i nikad nisam bio sigurniji da upravo na tom mjestu želim biti. Veoma sam sretan i dijelim s publikom uzbuđenje – izjavio je izraelski kantautor te je prema želji publike izveo i pjesme koje ne svira često.

Nastup Asafa Avidana vrhunac je bogate koncertne sezone.

- Trebali smo ga naravno slušati prošlo ljeto i sretni smo što je evo uspio sve izorganizirati, doći i održati svoj premijerni nastup u Hrvatskoj – kaže Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica JU Tvrđava kulture.

Nastup je Avidan završio u ljubavnom tonu. I jedinstvenom vokalnom izvedbom oduševio publiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!