Astralis slavi 25 godina

30.03.2023.

21:08

Autor: Maja Njirjak/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Astralis

Astralis

Foto: HTV / HRT

Kada su počeli, prije točno 25 godina, organizatori partija elektroničke glazbe pod nazivom Astralis nisu se nadali da će njihova ideja živjeti čak četvrt stoljeća. Veliku obljetnicu proslavit će sutra, u zagrebačkom klubu u kojem je sve i počelo. 

Nakon 25 godina postojanja - osnivači Astralisa vraćaju se u klub The Best, u kojemu je sve počelo. Nadaju se nadmašiti - proslavu 10. obljetnice.  

- Na tom partiju nastajali su i brakovi i veze. Ne znam je l' se neka djeca sada zovu Astralis zbog toga, ali zaista ostavilo je duboke emocije na ljude, govori Damir Ludvig, DJ producent. 

Iza projekta - dvojica su prijatelja s tae kwon doa i breakdancea. 

Stigli su i do berlinskog Love Paradea, osvajali svjetske pozornice i izdavače. Među njima, i japansku legendu goa trancea, ali i modnih pista.  

- Neizmjerno puno vam se veselim društvo, vidimo se u petak, rekao je Tsu Yoshi Suzuki, DJ i producent.

Slavi i DJ M-Run, koji je prvi nastup imao na Astralisu sa samo 17 godina, i otada je na sceni. 

- Mogli ste vidjeti ljude iz svih subkultura, da su na jednom plesnom podiju i funkcioniraju kao jedna velika cjelina. I mene je toliko to inspiriralo i zapitao sam se kako to funkcionira i kako da stvorim tu glazbu, govori Mario Mataković, M-RUN, DJ i producent. 

- Tu vlada još taj PLUR - peace, love, united, respect - i danas se osjećaš kad dođeš na party - kao da si došao u obitelj, rekla je Tea, obožavateljica. 

Ta će se obitelj okupiti na slavljeničkom partiju, koji će zasigurno stvoriti i neke nove članove. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!