18:09 / 08.06.2018.

Autor: T.V./Hina

Australski kafić nudi kavu s okusom brokule

-

-

Foto: - / -

Nakon okusa kurkume, bundeve ili čak aktivnog ugljena u kavama, posljednji trend su espresso, cappuccino i latte kave od brokule. Jedan kafić u Melbourneu uvrstio je takav proizvod u svoju ponudu, tvrdeći da je to zdravija verzija napitka.
Ne treba puno sastojaka da bi se napravila fina šalica kave, no u svijetu se ipak stalno eksperimentira s novim okusima dodanima ovom omiljenom piću, a posljednje je brokula.

Nakon okusa kurkume, bundeve ili čak aktivnog ugljena u kavama, posljednji trend su espresso, cappuccino i latte kave od brokule. Naime, jedan kafić u Melbourneu uvrstio je takav proizvod u svoju ponudu, tvrdeći da je to zdravija verzija napitka.

Barmeni iz kafića Commonfolk Coffee tvrde da dvije čajne žlice praha brokule daju količinu nutrijenata koliko i cijela porcija brokula. Otkrili smo da postoji skupina velikih obožavatelja brokule koji mare za zdravlje i kojima se sviđa takva kava kao i onima koji vole to piće s ciklom ili kurkumom, rekao je za australsku agenciju AAP vlasnik Sam Keck. Iako je napitak pun dobrih proteina i vlakana, Keck priznaje kako su reakcije na takvu kavu različite, a neki kušači samo kažu:"Uh! Pa ima okus baš kao brokula!.

Među njima bi svakako bio bivši američki predsjednik George Bush stariji koji je jednom rekao: Ja sam predsjednik Sjedinjenih Država i neću više jesti brokulu!.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!