09:27 / 10.10.2020.

Autor: Hina/HRT

Australski Qantas za 150 putnika organizirao živopisan let bez cilja

skeeze/Pixabay

skeeze/Pixabay

Foto: - / -

U zrakoplovu Boeing 787-9 Dreamliner koji je poletio iz sidnejske zračne luke Kingsford Smith u subotu bilo je samo 150 putnika.
Vodeća australska zrakoplovna tvrtka Qantas organizirala je sedmosatni kružni let po kontinentu za putnike kojima nedostaje doživljaj letenja.

U Australiji je zbog pandemije koronavirusa zračni promet gotovo obustavljen. Subotnji let bio je posebno živopisan put bez cilja.

U zrakoplovu Boeing 787-9 Dreamliner koji je poletio iz sidnejske zračne luke Kingsford Smith u subotu bilo je samo 150 putnika.

Qantas je ležerno putovanje nazvao "jedinstvenim letom zračnog turizma nad nekim od najpoznatijih australskih  odredišta".

Cjelodnevni izlet - u širokotrupnom zrakoplovu koji je obično namijenjen međunarodnim letovima na velike daljine - sastoji se od više letova na maloj visini nad ključnim mjestima duž obala Novog Južnog Walesa i Queenslanda, kao i Uluru na sjevernom teritoriju.

Put leta zrakoplovna posada dizajnirala je "kako bi prikazala jedinstveni australski krajolik iz drugačije perspektive i bez potrebe da se brine o kontinuiranom zatvaranju granica", navodi Qantas.

Kapetan Alex Passerini rekao je da letačke posade često prelaze ove znamenitosti kao dio uobičajenog leta na visini od 35.000 stopa (10,7 kilometara), a sada se tijekom živopisnog leta zrakoplov spušta na 4000 stopa (1219 metara).

- Usmjerit ćemo zrakoplov tako da putnici s obje strane imaju sjajan pogled, posebno na Uluru nakon što smo dobili posebno odobrenje za prelet. Bit će to zaista poseban dan i uzbuđeni smo što smo se ponovno vratili u zrak - rekao je.

"Great Southern Land" također će letjeti pored Velikog koraljnog grebena i luke Sydney prije nego što završi let ondje gdje ga je i počeo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!