Australski terijer koji voli putovati prešao 1500 km kao slijepi putnik

16.01.2018.

17:03

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Kad je obitelj jednoga australskog terijera otputovala na godišnji odmor bez njega, Rusty je odlučio uzeti stvari u svoje šape te je prešao 1500 kilometara kao slijepi putnik u jednom kamionu koji je krenuo Goondiwindija u Queenslandu.
Kad je obitelj jednoga australskog terijera otputovala na godišnji odmor bez njega, Rusty je odlučio uzeti stvari u svoje šape te je prešao 1500 kilometara kao slijepi putnik u jednom kamionu koji je krenuo Goondiwindija u Queenslandu, izvijestili su lokalni mediji.  

Dok je četveročlana obitelj bila na odmoru Rusty je povjeren na čuvanje svekru i svekrvi koji žive u blizini. Rusty je kod njih zadovoljan, no ima običaj iskrasti se na autocestu i sprijateljiti s prolaznicima, rekla je vlasnica Laura Scudamore za lokalni ABC.

Trogodišnji terijer ni ovaj put nije odolio pozivu daljine te se potajno ukrcao u teretni dio kamiona koji je prolazio pokraj kuće. Vozač je shvatio da ima slijepog putnika na pola puta prema Snowtownu, oko 1500 km udaljenom od Goondiwindija gdje živi s obitelji te ga je odlučio povesti svojoj kući. Na Rustyjevoj je ogrlici pročitao broj telefona bake i djeda Scudamore te ih obavijestio o tomu da je kućni ljubimac kod njega i da mu je ondje sasvim dobro.

Laura Scudamore kaže da nije prvi put da i Rusty otputuje kada oni otiđu na godišnji odmor. Godine 2016. otišao je do grada Chinchille, od Goondiwindija udaljenog 'samo' 230 km.

Obitelj trenutačno putem društvenih mreža traži osobu koja bi Rustyja dovezla kući.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!