07:49 / 08.08.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Autor biografije o Steveu Jobsu piše knjigu o Elonu Musku

Autor biografije o Jobsu piše knjigu o Elonu Musku

Autor biografije o Jobsu piše knjigu o Elonu Musku

Foto: Aly Song / REUTERS

Američki spisatelj Walter Isaacson, autor biografije o suosnivaču Applea Steveu Jobsu, koja je postala bestseler, prihvatio se pisanja knjige o izvršnome direktoru tvrtke Tesla Inc., Elonu Musku.

- Ako vas zanimaju Tesla, SpaceX i općenito ono što ja radim, @WalterIsaacson piše biografiju o meni, tvitao je Musk prošli tjedan.


Odgovarajući korisnicima društvenih mreža, Musk je kazao da s Isaacsonom surađuje već nekoliko dana jer treba prikupiti materijal za knjigu.


Isaacson je u intervjuu za Yahoo Finance prije nekoliko mjeseci Muska usporedio s Jobsom, kazavši da je Musk "na određen način Steve Jobs našeg vremena".


Američki novinar, profesor i spisatelj autor je i djela o Benjaminu Franklinu te o Albertu Einsteinu, a potonja je poslužila kao predložak za TV seriju pod nazivom "Genij".


O Musku je već izašla biografija koju je napisao američki kolumnist i pisac Ashlee Vance, a objavljena je 19. svibnja 2015. godine, prije nego što je tvrtka Tesla postala najvrjednija automobilska kompanija na svijetu.


Naziv Vanceove biografije je "Elon Musk: Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću".


Knjiga prati život Elona Muska od njegova djetinjstva do razdoblja što ga je proveo na Zip2 i PayPalu, a potom u SpaceX-u, Tesli i SolarCityju.


Drugome korisniku Twittera, koji je Muska pitao znači li informacija o novoj biografiji to da Musk ne kani pisati autobiografiju, on je odgovorio: "Možda jednog dana".


- Napokon, netko će prodrijeti u tihu, tajanstvenu, nespoznatljivu fasadu koju određeni predmet projicira, napisao je drugi korisnik na Twitteru, na što je Musk reagirao smajlićem. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!