Njemački gradić otkriva brončani kip Elvisa Presleyja

13.08.2021.

10:56

Autor: P.F./Hina

Jedan od najpoznatijih kipova Elvisa Presleyja nalazi se u Memphisu (na fotografiji)

Jedan od najpoznatijih kipova Elvisa Presleyja nalazi se u Memphisu (na fotografiji)

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U malom slikovitom zapadnonjemačkom gradu Bad Nauheimu bit će otkriven brončani kip jednog od njegovih najpoznatijih stanovnika - Elvisa Presleya.

Kralj rock'n'rolla je u Bad Nauheimu živio od listopada 1958. do ožujka 1960. kada je kao američki vojnik bio stacioniran u susjednom Friedbergu.

Nakon višemjesečnih radova, kip je bio gotov u listopadu prošle godine. Gradske vlasti su, međutim, morale odgoditi otkrivanje statuta u siječnju zbog pandemije koronavirusa.

Obožavatelji i danas nerijetko posjećuju lokacije vezane za Elvisa u tom gradu, a neke od njih su očuvale lokalne vlasti. Fanovi su se ideje o brončanom kipu dosjetili 2018. godine nakon čega su počeli prikupljati sredstva za realizaciju projekta, priopćile su vlasti.

Izgled kipa se temelji na fotografiji snimljenoj 1959. godine na kojoj se Presley nalazi na pješačkom mostu u Bad Nauheimu.

Statua je postavljena točno na mjestu gdje se Elvis naslonio na ogradu u trenutku snimanja fotografije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!